dimarts, 13 de maig de 2008

El niño con el pijama de rayas


L'últim llibre que he llegit ha set "El niño con el pijama de rayas". El qual, tracta sobre el tema tan horrorós com és el dels camps de concentració nazi. Amb la diferència que és tractat des del punt de vista d'un nen de 9 anys.
Personalment llegint aquest fantàstic llibre, m'ha l'ha fet relacionar amb la pel·lícula de "La vida es bella", més que tot per la manera en la que transformen la realitat. Rius i plores per igual.
(Autor: John Boyne)

8 comentaris:

Syl ha dit...

Hola,

Avui has escrit un post al meu Blog i he volgut veure que era aquesta persona. No saps la il·lusió que m´ha rebre un post d´algú que no és del meu cercle.

Ara estic llegint "el niño con el pijama de rallas" i paradòjicament tinc un fill de 15 mesos que té un pijamet de ratlles blaves... tot i que no és el mateix ni molt menys, em somric pensant "yo también tengo un niño con pijama de rayas".

Fent una ullada al teu Blog veig que ets quasi una professional. Jo fa poc més de un mes que l´he començat però espero que ´sigui un projecte que durarà. M´agrada molt la teva presentació... potser perque s'assembla a la meva... però m´has donat idees i he deduït que t´agrada la fotografia.

O parrulo ha dit...

Gran libro, me encantó, sobre todo el hecho de que no pierda nunca la perspectiva del niño, aunque llegue a desesperar.
Un libro que merece la pena leer sin saber de que va.

_MeiA_ ha dit...

Syl:
Bones! uiii.. quina monada que ha de ser el teu nen! 15 mesets!

De professional res... és un entreteniment que tinc. Tu agafa les idees que vulguis del meu blog, que per això hi és! i si, m'encanta la fotografia, és més, sempre vaig amb la càmara al bolso... jeje

un ptnas molt gros Syl! i merci per passar-te.

O parrulo:
Si, porque en la contraportada del libro no te explica el argumento como todos los otros, esto también es un factor que enganxa a leerlo.
un beso

Syl ha dit...

BINGO!!!! Ho he encertat... la meva càmara no puc portar-la a sobre... massa gran però per això tinc un mòvil que fa fotos decents que puc utililitzar per coses que un dia veig i CLIC foto feta.

_MeiA_ ha dit...

jejje.. jo la del mobil és ben patètica, no té gens de calitat...

Jose ha dit...

Hola!

Gracias por tus comentarios en el blog.

Si quieres seguir leyendo algo relacionado te recomiendo "Auschwitz. Los Nazis y la “Solución Final" de Laurence Rees... es bastante duro pero merece mucho la pena.

Saludos!!!

_MeiA_ ha dit...

muchas gracias, si que me gusta este tema... mirare de encontrarlo

Syl ha dit...

He acabado el libro y he de decir que me ha encantado y que su final es muy triste... me ha dejado un poco chofff...
A los críticos de esta obra, no hace falta que el autor describa con pelos y señales lo que se hacían en los campos de concentración durante el holocausto... creo que lo sabemos de sobra, así que porque no dejar que un niño explique de 9 años explique su historia desde "su" punto de vista sin entender lo que está pasando.
Únicamente estoy en contra de la última, última frase. Hoy en día no... Resulta que hoy en día siguen pasando estas cosas... pero quedan lejos de Europa y me gustaría no olvidarlos: Congo, Costa de Marfil, Sudáfrica, Uganda, Korea, Kurdos, etc.