dimarts, 13 de maig de 2008

Martes 13


[Martes "13", no te cases ni te embarques.]

En las culturas de España, Grecia y los países de Latinoamerica, el martes 13 es considerado un día de mala suerte, tal como sucede con el viernes 13 en las culturas anglosajonas o con el viernes 17 en Italia. Hay mucha gente con fobia a este día, que no viaja a ningún lado por superstición. La fobia a este día se llama Trezidavomartiofobia o Triscaidecafobia.

Martes es una palabra que desciende del nombre del planeta Marte, que en la Edad Media lo llamaban "el pequeño maléfico" y que significa voluntad, energía, tension y agresividad.

El número trece desde la antigüedad fue considerado como de mal augurio ya que en la Última cena, trece eran los comensales; la Cábala enumera a 13 espíritus malignos; en el Apocalípsis, su capítulo 13 corresponde al anticristo y a la bestia.

Creeis en las supersticiones? Yo en algunas... ups

5 comentaris:

Dani ha dit...

Creeis en las supersticiones?
Naaaaaa.... :-p

Per mi ha anat bé el dia, per exemple avui he tornat a veure la meva gosseta que s'ha escapat del treball de la meva ex i ha vingut a ksa els pares. Pro ha vingut feta una piltrafa (molt bruta)

Ups,,, ara recordo que al tren hi ha hagut un "arrollamiento" i ens han fet desviar a montcada, hem donat una santa volta...

kakihara ha dit...

Jo no sóc supersticiós perquè cada vegada vegada que em passa una cosa d'aquestes que donen mala sort, als 5 minuts ja me oblidat que estic maleit i segueixo fent la vida normal.

Al fina si trenques un vidre al tercer o quart any ja no recordes que estàs maleït...

_MeiA_ ha dit...

Dani:
Però que no era teva la gosseta? o la compartiu amb la ex?

Kakihara:
Jo una mica si que hi crec... per exemple, mai em veuràs passar per sota una escala...

Dani ha dit...

Normalment la te ella. Va ser el seu capritx i se la va endur quan se'n va anar. No em semblava bé que estigui al pis abans i segueixo pensant el mateix.

Pro li he agafat molt cariñu i la compartim... quan se la demano per que me la deixi uns dies...

Per cert, a veure si em dius aquella noticia, enviam un mail quan puguis.

Álvaro ha dit...

Jo et diria que no crec en supersticions, però me n'he adonat que, si un día tot em va fantàsticament bé, al dia següent intento repetir els patrons de comportament, com serien l'agafar el diari, que l'entrepà sigui del mateix, no fer campana a la uni (o fer-ne tot el dia...), etc.
Sí, no hi busquis lògica. és més, ho faig sense ni adonar-me'n.

I no, no funciona. No succeeix tot de fàbula, igual que el dia predecessor.

Un petó guapa.