dijous, 23 de juliol del 2009

Seria hora!


Després d'anys treballant amb persones, tot just ara em demanen que presenti els diplomes per comprovar que tinc la titulació adequada per portar a terme aquesta tasca. Per cert, ho trobo fantàstic. Ja ho haurien de fer des d'un primer moment en què obres la porta de l'oficina per demanar feina.

Vaig estar gairebé 5 anys treballant en un centre dirigit a un cert col·lectiu de persones una mica "especials". Per entrar a treballar, només em van demanar el currículum vitae, sense informar-se si tot el què deia el currículum era cert o inventat (el meu cas era tot cert). Un cop a dins, em vaig adonar, que de 80 treballadors que érem, potser 20 teníem la titulació adequada. Els altres per tenir, no tenien res.
Ens trobem amb molts centres amb treballadors sense la més mínima idea de reaccionar davant d'un problema, de no saber tractar a les persones amb algun handicap, de tractar-els com a simples màquines... només pel simple fet, de que agafen persones no qualificades per aquestes feines sense dedicar un temps a supervisar de si tenen la titulació requerida. Després passen les desgràcies que passen.

Avui, a la feina actual on també tracto amb persones amb algun tipus de dependència, m'han demanat per primera vegada a la meva vida, que portés fotocòpies dels diplomes. Que tot just ara els hi demanen que totes les treballadores els han de presentar, i qui no els tingui... cap al carrer per no qualificades.

El què desconec és que si a partir d'ara ho demanaràn a totes aquelles empreses tant privades, concertades com públiques que es dediquen d'alguna manera a l'atenció de la persona. Espero que sigui així. La majoria d'empreses ja poden anar tremolant!

Crec que tothom vol ser atès de la millor manera possible, no de Can'passa'via.

13 comentaris:

Minnie ha dit...

Tens prou raó. a mi a la primera feina que em van contractar com a psicòloga , fa uns 10 anys, tampoc em van demanar res més que el curriculum!

Bé, jo tampoc vaig dir cap mentida però vaja!

òscar ha dit...

sols tinc el dubte si determinades empreses són tontes o senzillament se'n fan.

Lastienditas ha dit...

Tots volem un tracte de qualitat. Ja està bé que s´ho comencin a mirar un poc...
I aquesta foto tan aguda?D´on és?

GAIA ha dit...

En la nostre empresa hi ha monitors/educadors sense titulació però se'ls obliga a realitzar cursos de formació periòdicament. També et puc dir que qui treballa amb les persones ho ha de portar molt a dins. Podem trobar gent amb grans titulacions i no servir per aquesta feina i pel contra gent sense titulació i amb moltes ganes d'aprendre i oferir tot el millor d'ells.

rits ha dit...

potser és arrel dels fets dels darrers dies. cal titulació, cal formació i tb experiència.
avui el meu pare, que de tant en tant en deixa anar alguna salta contra els polítics i diu que caldria contractar molta més gent per assistir a les persones, per no anar tan saturats i xq els joves amb titulació adquireixin més experiència i no pas anar obrint cases a l'estranger, fent el paripé pels llocs. que el primer de tot som les persones.

la foto m'ha impactat molt!

gerardeli ha dit...

Jo crec que la titulació és prou important, però potser més (o igual) és l'actitud i la formació continuada que facis en l'empresa.
Jo, si hagués de contractar una persona titulada i sense experiència, o una amb experiència contrastada i sense el títol concret...no sé...tindria difícil l'elecció...

Ironia ha dit...

Mi medico es un inútil y tiene titulo. =_=

...imaginat els que no en tenen. O_o

Anònim ha dit...

Està molt ben fet, are, moltes vegades tenir títol tampoc vol dir ser eficient i capaç de reaccionar en totes les situacions. Jo no els fari fora els "Sense títol", sinó que el obligaria a formar-se...

Ho dic perquè jo el títol de psicòleg el tinc, però no me'n fiaria de que un paio com jo m'haguès de fer teràpia...

Anònim ha dit...

1.- Hara comproven que pots fer al feina, ¿i si no pogeres? clar que tu si que pots per que ets una maquineta jajaja.

2.- PRECIOSA FOTO D'EN MIGUEL MMMMM Te voy a dar Bam Bam BAM-BU mmmmm MIGUEL MIGUEL

3.- Per fi he vist el Caso de Benjamin Button, ais deu quina plorera.

Un bes

_MeiA_ ha dit...

Si que és veritat el què molts de vosaltres dieu, que pots tenir grans titulacions i no servir per aquesta feina tant específica. I d'aquests n'hi han molts, qui no conèix algu que ha estudiat per alguna cosa en concret i ho ha deixat a la meitat perquè ha vist que no era lo seu... o que alhora de començar a treballar també ha vist que la seva vocació n'era una altre? Molta gent. Però els intel·ligents són els que s'adonen dels seus errors, els rucs són els que continuen sabèn que no els hi agrada.

I el què tampoc em sembla bé, és que les empreses cobrèixin els llocs vacants d'aquest estil de treball, amb gent que només agafa la feina per tenir això: feina. El seu estil de treball és com una fàbrica, no veuen que treballen amb persones. I les empreses no hi posen remei, perquè només els hi interessa cobrir les plaçes buides. I això és molt trist per les persones que realment ens estimem la feina que fem.

Crec que s'ha de canviar molt, i triar les persones adeqüades.


Aiiiii! Lansbury, el concert d'en Miguel Bosé fantàstic! Com es mou... quin culet... aiiii aiiii aiiiiiiii!!!! jajajja

Unknown ha dit...

Hi ha empreses que són inútils com a la que estic... ara estic d´excedència i baixa maternal però ha presentat un Concurso de acreedores per incompetents.
Per cert mai em van demanar cap titulació, ni res de res... però ens han venu que gent que ha entrat està molt i molt preparada en el sector o que són metges i al final t´assebentes que ni han tocat la carrera... Amb els tempsaixò es paga... Uns quants esperant si es queden al carrer o no a part dels que ja s´han carregat

Unknown ha dit...

Ay!!! Aquesta foto!!! Fa coseta eh??

Al Max és així i quan el poso el llit gran es com un cuquet que es mou indefens...

_MeiA_ ha dit...

Doncs si, la majoria d'empreses són ben inútils amb aquest aspecte.