dimecres, 7 de maig del 2008

Mandalas


El mandala es un instrumento de pensamiento. Es también una forma de arte-terapia. Se utiliza para meditar, concentrar energía, equilibrar los desordenes producidos por diferentes factores, que alteran y desestabilizan.
Sus virtudes terapeuticas permiten de recobrar el equilibrio, el conocimiento de si mismo, el sosiego y la calma interna (concentración y olvido de los problemas), necesarios para vivir en harmonia.
Su practica es fácil, solamente hay que rellenar de colores los diferentes elementos geométricos. Cada uno escoge los colores en función de su estado de ánimo.

5 comentaris:

kakihara ha dit...

Es la típica cosa que fa servir la concentració en fer una cosa senzilla però laboriosa per mantenir el cervell en moviment per adquirir altres fites. Els monjos ho fan servir per arribar a la meditació transcendental però en el fons es igual que els hobbies que ens muntem la gent comú, ja sigui pintar, fer puzles o escriure compulsivament en un blog. ;)

La gracia especial que tenen els mandalas es que al final els destrueixen perquè ja han servit al seu propòsit...

http://www.youtube.com
/watch?v=q6b7iro-qZ4

_MeiA_ ha dit...

jo fa molt de temps que vaig descobrir les mandalas... i la veritat és que m'agrada molt posar-me a pintar-les, sobretot cuan m'en vaig a la muntanya.
Si, jo el tinc com un hobby, com molts d'altres.

_MeiA_ ha dit...

waw! acabo de veure el video que m'has passat! no podria pas jo fer akesta mandala! em posaria dels nervis! kina pasciència que s'ha de tenir! uffff

karma ha dit...

eiiii
q chulis!
una vegada a non se kin festival d'akest d'asia vaig veure uns monjos tibetans fent un mandala amb terretes de color i tal...
quan van acabar i el van destruir vaig flipar molt!!! pero mola, mola, el tema... kina paciencia q tenen, m'encantaaaa
merci pel post!

_MeiA_ ha dit...

molta paciencia! jo l'hagués destruit al cap de 3 minutets...
no tenim paciencia, ho volem tot ràpid i ja..