dimarts, 15 d’abril del 2008

VinCent



En 1982, Tim Burton y Rick Heinrichs realizaron el cortometraje Vincent. Donde Vincent Maloy, un niño de 7 años, que en sus fantasías sueña con ser Vincent Price, uno de los interprétes de terror más admirados y respetados de la história del septimo arte, esta obsesionado con el actor (éste presta su voz de narrador) y de todos sus papeles en el cine, así como de Edgar Allan Poe.
En este corto Burton utiliza la técnica de animación stop-motion y muestra el lado que siempre le gustó a Tim, la oscuridad, desesperación, miedo y figuras transroscadas.
Muestra el mundo de Vincent y cómo su obsesión transporta al espectador hacia una trama entre la imaginación y la realidad.

3 comentaris:

kakihara ha dit...

Aquest curt, es de lo millor que ha fet el Tim Burton, no es pot començar una carrera cinematogràfica amb millor peu.

Per si no l'has vist (que suposo que si..) et passo els enllaços del seu segon curt "Frankenweenie" del que esta rodant la pelicula actualment:

http://www.youtube.com/watch?v=r34yz-xC4xQ
http://www.youtube.com/watch?v=xVAixkBXYMg
http://www.youtube.com/watch?v=ODB4_TBYzXI

No es tan bona com vincent pero mencanta igualment. :D

Álvaro ha dit...

Aixxx... Burton Burton Burton... :D
Encara se m'il·luminen els ulls quan veig aquest curt, potser el primer treball que vaig veure de Tim Burton, quan ho van emetre en cinemes, just abans de Pesadilla antes de Navidad (el curt de Vincent es pot trobar en aquest dvd). Com a curiositat, Vincent és el propi Burton.

Té gràcia, si no m'equivoco aquest va ser l'últim treball que va realitzar com a animador a la Disney, després d'haver fet Taron y el Caldero Mágico (clàssic Disney, mai editat a España per la seva foscor i perquè no "quadra" amb la filosofia actual de l'empresa), el qual va estar guardat en un calaix durant sis llargs anys. Tots els seus dibuixos eren rebutjats per les seves tonalitats fosques, tant dels personatges com del món, i poc abans de que el fessin fora va aconseguir rodar aquest curt, només perquè Vincent Price va col·laborar (col·laboració que es repetiria a Eduardo Manostijeras).

Ok, callo. Però es que m'encanta tot el que fa Burton... moltíssim.

***

_MeiA_ ha dit...

és que Tim Burton té un estil de fer els seus treballs que enganxen, lambient que els hi dona, així una mica tètric, foscos... és molt bona.
Burton és peculiar, diferent... o tagrada o no tagrada, no hi ha un entremig.